Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Neonode
Elektronikproduktion |

Urban Forssell lämnar Neonode

Igår meddelade Neonode att Dr. Urban Forssell, efter samråd med styrelsen, kommer att lämna sin position som vd för bolaget – och att detta sker omedelbart.

Bolagets ekonomichef, Fredrik Nihlén, har utsetts till tillförordnad vd fram tills att en efterträdare har utsetts. Urban Forssell kommer dock att finnas kvar inom Neonode, dock som strategisk rådgivare till bolaget och styrelsen fram till slutet av 2024.

Det var under december förra året som Neonode visade upp en ny, "skärpt" strategi med fullt fokus på licensverksamheten och en utfasning av sin produktverksamhet för tryckkänsliga sensormoduler genom licensiering till partners eller outsourcing. Urban Forssell lämnar alltså när Neonode går in i nästa fas av sin tillväxtresa.

– Styrelsen vill tacka Dr Forssell för hans bidrag till Neonode under de senaste fyra åren. Urban har varit avgörande för att effektivisera verksamheten och bygga en solid plattform för affärsexpansion. När vi går in i en ny fas i verksamheten, med fokus på tillväxt genom licensiering och bildande av strategiska partnerskap, finns ett behov av nytt ledarskap för att ta oss till nästa nivå, säger Ulf Rosberg, styrelseordförande i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons