Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB
Mönsterkort |

NCAB utser Tim Benjamin till ny CFO

Mönsterkortsleverantören NCAB har utsett Tim Benjamin till ny CFO. Han efterträder Anders Forsén som i början av februari meddelade att han planerar att gå i pension under 2024

Tim tar med sig en lång erfarenhet av ledande affärsdrivande ekonomiroller, inklusive M&A och IT. Han tillträder sin nya roll hos NCAB senast i oktober i år.

– Med anledning av att Anders Forsén meddelade att han efter 16 år som CFO önskade lämna sin tjänst för att få mer fritid har vi genomfört en rekryteringsprocess. Vårt mål har varit att hitta en ny CFO med industriell bakgrund och erfarenhet från M&A. Vi har letat efter en kandidat som kommer vara nära verksamheten, som kan fortsätta att driva NCAB:s expansion inom M&A-området men också med kunskap om att leda ekonomifunktionen och interagera med investerare, säger Peter Kruk, VD för NCAB i ett pressmeddelande.

I sin karriär har Tim Benjamin tillbringat nästan 20 år inom Sandvikkoncernen, senast i rollen som Business Area CFO för Sandvik Mining & Rock Solutions. Innan det har han haft olika roller både i USA och Sverige som Controller och VP Finance inom olika delar av bolaget, från produktion till försäljning. 

– NCAB är ett globalt växande företag med stora möjligheter, och jag är mycket glad över att ta mig an rollen som CFO och leda finansteamet. Jag ser också fram emot att hålla hög takt i förvärvsprocesserna. Jag ser fram emot att ingå i koncernledningen med både strategi-, IT och finanskompetens. Det känns spännande att få vara med om en tillväxtresa i den högsta ledningen i ett mindre men växande globalt företag, säger Tim Benjamin.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons