Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Cumatrix
Mönsterkort |

NCAB växer med förvärv i Belgien

NCAB meddelar att bolaget förvärvat 100 procent av aktierna i Cumatrix BV, baserat i Lommel, Belgien. Ett land där NCAB hittills inte haft lokal närvaro.

Det belgiska bolagets nettoomsättning uppgick under fjolåret till 7 miljoner kronor med en EBITA-marginal om cirka 7 procent. Företaget har idag 2 anställda. Det må vara ett litet förvärv, men det bskrivs som strategiskt.

– Förvärvet är litet men utgör ändå en strategisk möjlighet för NCAB Group att etablera en lokal närvaro på den belgiska marknaden. Med denna åtgärd får vi också mycket kvalificerad och erfaren personal från mönsterkortsindustrin, vilka kommer att komplettera vår befintliga kapacitet och spela en avgörande roll för att öppna upp nya tillväxtmöjligheter och utöka vårt nätverk i Benelux, säger Benjamin Klingenberg, VP NCAB Europe i pressmeddelandet.

Enligt NCAB är huvuddelen av försäljningen koncentrerad till industrisektorn och inköp sker från tillverkningspartners i Kina. Man räknar med att köpet kommer att bidra positivt till NCAB Groups vinst per aktie redan under 2024. Man räknar även med att vissa synergier kommer att uppstå inom bland annat leverantörer, betalningsvillkor och logistik.

– Vi är glada att kunna expandera vår affär genom att ingå i NCAB-koncernen. Det kommer att var positivt för våra kunder, oss själva personligen och inte minst genom att det ger oss nya möjligheter att växa i Belgien med stöd från hela NCAB-koncernen, säger Gert Peeters, ägare av Cumatrix BV.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons