Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Indutrade
Teknik |

Indutrade köper brittiskt geotekniskt bolag

Svenska teknikhandelsbolaget Indutrade förvärvar samtliga aktier i brittiska Geosense, som är specialister inom geoteknisk övervakning.

Geosense har 60 anställda och en årsomsättning på runt 120 miljoner kronor. Bolaget kommer att ingå i affärsområdet Infrastructure & Construction. 

Det uppger Indutrade i ett pressmeddelande på fredagen. 

Geosense, som är Indutrades sjunde förvärv hittills under 2024, tillverkar ett brett sortiment av geotekniska lösningar till infrastruktur-, bygg- och gruvindustrin. 

Produkterna består av instrument och sensorer som mäter lutning, tryck, belastning, förskjutning och temperatur tillsammans med automatiserade datainsamlingssystem. De används globalt i stora infrastrukturprojekt och för tillgångsövervakning i olika sektorer, uppger Indutrade vidare. 

"Geosense är en av Europas ledande tillverkare inom sitt område och verkar inom en nisch med strukturell tillväxt. Vi är glada att välkomna dem till koncernen och ser fram emot att stödja deras fortsatta utveckling", säger Bo Annvik, vd och koncernchef för Indutrade i pressmeddelandet.

Tillträde till förvärvet ägde rum den 11 april. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons