Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© micron
Elektronikproduktion |

Jordbävningen slår mot Microns DRAM-leveranser

Micron Technology, som utvecklar minneskomponenter, uppger att jordbävningen i Taiwan den 3 april påverkar leveranserna närmaste kvartalet.

Leveranserna av DRAM-komponenter kommer att påverkas under ett kvartal med ”upp till den mellersta ensiffriga nivån”, enligt Micron som är etablerat på fyra platser i Taiwan. 

Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. 

Företaget bekräftar att de ännu inte har återgått till full DRAM-produktion efter jordbävningen, men tillägger att det inte kommer att påverka deras långsiktiga kapacitet att tillverka komponenter.

DRAM står för dynamic random access memory, det vill säga dynamiska RAM-minnen. De används mycket i datacenter, pc, smartphones och andra datoriserade enheter. Företagets HBM-chipp som används i utvecklingen av AI-applikationer var slutsålda för 2024.

Den stora jordbävningen i Taiwan i början av april kommer att ha en påverkan på DRAM-leveranserna och kan leda till prishöjningar och brist på vissa typer av minnen under de kommande månaderna. Men hur stor den totala effekten blir är ännu oklart, skriver Reuters. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons