Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission Syd gör stora investeringar

Under hösten förra året meddelade kontraktstillverkaren Inission att arbetet med att bygga ut Malmöfabriken med 50 procent inletts. Nu meddelar bolaget att man gjort investeringar värda totalt cirka 12 miljoner kronor i Boråsfabriken.

Satsningarna beskrivs som ett led i att stärka ett hållbart helhetserbjudande för Inission Syd. Investeringarna består av en uppdaterad screentryckare, en ny ASMPT SPI (Solder Paste Inspection), två nya ASMPT ytmonteringsmoduler, nya matare samt uppdaterad mjukvara för hela linan.

I Boråsfabriken har Inission Syd dessutom, på samma sätt som i Malmöfabriken, investerat i nya kvävgasgeneratorer för huvudlinan samt för selektivlödningsprocessen. Kvävgas används för att skapa en syrefri miljö vid lödning och på så vis höja kvalitén på lödningarna.

– Med investeringarna har också Boråsfabriken en ytmonteringsprocess som kombinerar hög kapabilitet med hög kvalitet och spårbarhet. Kompetensen och den nya utrustningen bidrar till att göra anläggningen ännu mer konkurrenskraftig, säger Carl Lidén, Managing Director Inission Syd i ett pressmeddelande.

Den nya utrustningen är installerad och driftsatt sedan Mars i år. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons