Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Trucks
Elektronikproduktion |

Volvokoncernen ökar produktionskapaciteten i Nordamerika

Volvokoncernen kommer att bygga en ny fabrik för tillverkning av tunga lastbilar i Mexiko för att komplettera produktionen i USA.

Volvo skriver i ett pressmeddelande att den nya anläggningen kommer att ge ytterligare kapacitet för att stödja tillväxtplanerna för både Volvo Lastvagnar och Mack Trucks på de amerikanska och kanadensiska marknaderna. Anläggningen beräknas vara i drift under 2026.

Macks Lehigh Valley Operations-fabrik i Pennsylvania (LVO) och Volvos New River Valley-fabrik i Virginia (NRV) kommer dock fortsätta att vara företagets huvudsakliga produktionsanläggningar för tunga lastbilar i Nordamerika. Koncernen har investerat mer än 73 miljoner dollar (cirka 768 miljoner kronor) under de senaste fem åren i både utbyggnad och uppgraderingar av LVO. Samtidigt uppgraderingar och investerar man för närvarande ytterligare 80 miljoner dollar (cirka 843 miljoner kronor) för att förbereda för framtida produktion. 

NRV-fabriken slutför en sexårig utbyggnad/uppgradering för 400 miljoner dollar (crika 4,2 miljarder kronor) för att förbereda för produktion av den nya Volvo VNL-modellen.

Den nya fabriken kommer att vara cirka 1,7 miljoner kvadratmeter stor och kommer att fokusera på produktion av tunga konventionella fordon för varumärkena Volvo och Mack. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons