Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Renesas
Komponenter |

Renesas återstartar verksamheten vid Kofu-fabriken

Renesas fabrik i Kofu i Japan upphörde med sin tillverkningsverksamhet i oktober 2014. Innan verksamheten lades ner körde man wafertillverkning på både 150mm och 200mm-processer vid anläggningen.

Nu, tio år senare, sparkar Renesas åter igång verksamheten vid fabriken i Kofu. Renesas skriver i ett pressmeddelande att man siktar på att öka sin produktionskapacitet av krafthalvledare för att möta den växande efterfrågan på elbilar.

Beslutet att återuppta tillverkningen vid fabriken togs redan i maj 2022, med planen att konvertera fabriken till en wafer-fab för 300-millimetersprocesser. För att göra verklighet av planen investerade Renesas 90 miljarder yen, ungefär 6,3 miljarder kronor, redan under 2022 – och nu har man kommit så långt att fabriken är igång.

Massproduktion av IGBT och andra produkter kommer dock inte ske förens 2025, och när det sker kommer Renesas att fördubbla sin nuvarande produktionskapacitet för krafthalvledare.

– Efter stängningen 2014 har Kofu-fabriken gått igenom en transformation och framträtt som en dedikerad 300 mm waferfab för krafthalvledare, exakt ett decennium senare, säger Hidetoshi Shibata, vd och koncernchef för Renesas.

Fabriken som den ser ut idag kommer att tillverka IGBT, Power MOSFET och andra kraftprodukter och har 18 000 kvadratmeter renrumsyta.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons