Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericsson kommer "fortsätta att proaktivt optimera verksamheten"

Svenska Ericssons försäljningen sjönk organiskt med -14 procent under årets första kvartal, något som var relativt väntat från analytikernas sida.

Ericssons nettoomsättning under årets första kvartal uppgick till 53,32 miljarder kronor, jämfört med 62,55 miljarder kronor under samma period ifjol. Minskningen kopplas samman med en försäljningsnedgång på -19 procent inom Networks.

– Under första kvartalet fortsatte vi genomförandet av vår strategi att stärka vårt ledarskap inom mobilnät, driva en fokuserad expansion på företagsmarknaden och fortsätta den kulturella omvandlingen. Vi behöll vår ledande marknadsposition, men som förväntat var våra kunder fortsatt försiktiga med sina investeringar. säger vd och koncernchef Börje Ekholm i kvartalsrapporten.

Bruttoresultatet exklusive omstruktureringskostnader minskade till 22,8 miljarder kronor från fjolårets 24,9 miljarder kronor. Det rapporterade bruttoresultat var 22,7 miljarder kronor, jämfört med 24,2 miljarder kronor under samma period 2023.

Rörelseresultatet uppgick till 4,1 miljarder kronor jämfört med 3,0 miljarder kronor under förra året. Resultatet efter skatt landade slutligen på 2,6 miljarder kronor, jämfört med 1,6 miljarder kronor under jämförelseperioden. 

–Vi kommer att fortsätta att proaktivt optimera verksamheten, bland annat med strategiska kostnadsbesparingsåtgärder, för att säkerställa att Ericsson är i bästa möjliga position för att öka värdet för aktieägarna, säger Börje Ekholm.

Han fortsätter och säger att bolaget räknar med en fortsatt krympande RAN-marknad, åtminstone fram till slutet av året, i och med att kunderna fortsätter att vara försiktiga med investeringar och att investeringstakten i Indien fortsätter att återgå till normala nivåer. Han pekar på att Dell’Oro uppskattar att den globala marknaden för radioaccessnät (RAN) minskar med -4% under 2024, vilket kan visa sig vara optimistiskt.

– Om nuvarande trender består, förväntar vi oss att vår försäljning kommer att stabiliseras under andra halvåret, positivt påverkad av de senast vunna kontrakten och en återgång till normala lagernivåer för kunder i Nordamerika, säger vd:n.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons