Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© mariusz szachowski dreamstime.com
Teknik |

Uddeholm anlitar Prevas för att implementera produktionssystem

Uddeholm, som tillverkar verktygsstål för industriverktyg, har gett Prevas i uppdrag att implementera nya MES-system för tre produktionsavsnitt i fabriken i Hagfors.

De nya systemen syftar till att optimera Uddeholms drift och framtidssäkra företagets operativa processer.

De MES-system som Prevas bygger och implementerar under 2024 hanterar bland annat start/stopp på ett bättre sätt, underlättar detaljplanering av produktionen och är en viktig del i integrationen med andra system. 

– Vi är glada över att ha fått detta förtroende av Uddeholm. Det är ett uppdrag som har stor betydelse för oss, men också för regionen och för den svenska exportindustrin där Uddeholm är en viktig aktör, säger Johan Lindqvist, konsultchef på Prevas i ett pressmeddelande.

En utmaning under projektets uppstart har varit att säkerställa tillräckliga resurser för att leverera systemet i rätt tid och uppfylla alla verksamhetskrav.

– Vi använder moderna systemutvecklingsbibliotek och standardiserade byggstenar inom mjukvarubranschen, samtidigt som vi bygger och kodar unik affärslogik som är anpassad efter Uddeholms processer. För att säkerställa en robust och effektiv lösning har vi även integrerat komponenter, arkitektur och koncept från andra framgångsrika system, säger Johan Lindqvist

Johan Lindqvist förklara att man organiserat två geografiskt fördelade projektteam för att hantera uppdraget för Uddeholm på ett effektivt sätt – ett i Karlstad och ett i Malmö.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons