Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Acconeer
Komponenter |

Acconeer får design win i bilbranschen

För första gången har Acconeers kommande generation A2 Pulsed Coherent Radar-sensor valts ut för övervakning i kabinen i en bil.

Dessutom har Acconeers A1-radarsensor valts för användningsfallet access control, som möjliggör beröringsfri öppning av bagageutrymmet på en bil, i samma bilmodell av en europeisk premiumbiltillverkare. 

Det totala uppskattade värdet av designvinsten är cirka 330 miljoner kronor under en sjuårsperiod med start 2026. En "design win" innebär att Acconeers radarsensor har valts ut för användning i en kunds produkt, vilket dock inte är samma sak som att en order har lagts.

"Att vår kommande A2-sensor redan är utvald för användning i bilar, baserat på den goda prestandan hos vår prototyp, är en enorm milstolpe för oss som företag samtidigt som det är vår största design win hittills. Dessutom har vi tidigare vunnit flera design wins med samma tillverkare, och att få denna på en ny bilplattform är ett starkt bevis på att de är nöjda med våra produkters prestanda och med vårt samarbete,” säger vd Lars Lindell i ett pressmeddelande

Totalt har Acconeer nu sett fyra lanserade bilmodeller och femton design wins inom fordonsindustrin. Det totala förväntade värdet av alla annonserade design wins är 750 miljoner kronor under perioden 2024-2032.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons