Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Easee
Elektronikproduktion |

Har Easee återkallat överklagandet?

Den tredje april gick Easee ut med ett pressmeddelande att bolaget återtagit sitt överklagande gällande Elsäkerhetsverkets försäljningsförbud av laddboxarna Easee Home och Easee Charge. Men hur ligger det faktiskt till med det?

Det har cirkulerat flertalet artiklar som menar att Easee inte har dragit tillbaka sitt överklagande på Elsäkerhetsverkets försäljningsförbud i Sverige. Evertiq beslutade sig för att undersöka saken.

På eftermiddagen den 10 april hade Förvaltningsrätten ännu inte fått in något återtagande från Easee, skriver Elsäkerhetsverket i en uppdatering.

När Evertiq når Förvaltningsrätten i Karlstad står det dock klart att ett återkallande av överklagandet inkom den 16 april. Därmed har Easee dragit tillbaka sitt överklagande – även om detta inte skedde när bolaget först publicerade sitt pressmeddelande.

Per Samuelsson, Avdelningschef för produkter hos Elsäkerhetsverket, säger till Evertiq att han inte kan kommentera uppgifterna då myndigheten fortfarande inte fått någon officiell information från Förvaltningsrätten.

Den information som Elsäkerhetsverket har i skrivande stund är att den muntliga förhandlingen, som var planerad till den 24-25 april, dock är inställd, berättar Per Samuelsson för Evertiq. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons