Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© European Union 2021
Komponenter |

Tammerfors får en pilotlina – Universitetet får 40 miljoner

Den 11 april stod det klart att Finland kommer att få en pilotlina för halvledare som en del i EU-programmet Chips Joint Undertaking (Chips JU).

En del av finansieringen på 40 miljoner euro kommer från EU och en del från den finska regeringen. Pilotlinan i Tammerfros är en av fyra som kommer att byggas i Europa och är en del av EU-programmet Chips JU.

Den finska pilotlinan kommer att fokusera halvledarteknologier med breda bandgap (WBG-halvledare), samt testning och integrering av WBG-chips, det framgår av ett pressmeddelande från Tammerfors universitet.

Budgeten för linan ligger på 40 miljoner euro. Finansieringen kommer att tillhandahållas av både den finska regeringen och EU- kommissionen för att etablera en System-in-Package Fabrication (SiPFAB) pilotlina i vid universitetet, tillsammans med det tekniska forskningscenter VTT.

– Under de kommande åren kommer vi att fortsätta att utöka universitetets expertis inom halvledarteknologi. Tampere kommer att bli en betydande knutpunkt för halvledarexpertis i Europa som kommer att locka både akademiska yrkesverksamma och nya företag, säger Tampere Universitets rektor Keijo Hämäläinen i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons