Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Deltanordic Group
Elektronikproduktion |

DeltaNordic är igång vid den nya fabriken i Kungsängen

Som Evertiq rapporterade vid slutet av förra året så hade den svenska kontraktstillverkren DeltaNordic ökat på flera poster - en tillväxt som man räknar med ska fortsätta under kommande år. Men först på dagordningen stod en flytt, till i nya, större, lokaler i Kungsängen i Stockholm.

Flytten till den nya, 4 600 kvadratmeter stora fabriken i Kungsängen skedde precis innan vi lämnade 2023 för 2024. Den fjärde december hade man precis startat upp verksamheten i anläggningen.

I en kvartalsuppdatering från kontraktstillverkaren blickar man nu tillbaka på projektet, som syftar till att stärka bolagets tillväxt och expansion.

– Tiden går fort, det har redan gått en kvart sedan vi flyttade och resultatet är verkligen tillfredsställande. Vi trivs i vår utökade yta, efter att ha ökat vår totala yta med 2 000 kvadratmeter. Det högre taket möjliggör ett effektivare utnyttjande av utrymmet, med högre förvaringshissar och extra pallställ ger stora förvaringsmöjligheter inom ett relativt kompakt område, säger Andreas Calleberg, produktions- och platschef på DeltaNordic.

Calleberg fortsätter och säger i uppdateringen att bolaget har effektiviserat sina arbetsflöde genom hela fabriken, något som han tillskriver noggrann planering och sömlöst utförande.

– Från inkommande varor till kabelmontering och förmontering säkerställer våra integrerade processer en smidig produktionscykel. Vi har även implementerat serieproduktion av mindre produkter följt av större, med en dedikerad testavdelning i anslutning till utgående försändelser, säger Andreas Calleberg

Vid sidan av serieproduktion har DeltaNordic dessutom öronmärkt ett "betydande utrymme" för NPI och projekttillverkning.

Nu när den nya fabriken är igång och rullar blickar man framåt. Planen är att dra nytta av den utökade kapaciteten genom att utöka den befintliga verksamheten – och även jaga nya möjligheter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons