Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SiCrystal
Komponenter |

SiCrystal utökar SiC-leveranserna till STMicro

SiCrystal, som är en del av Rohm, utökar sitt befintliga leveransavtal med STMicroelectronics. SiCrystal kommer nu att leverera större volymer av kiselkarbidsubstrat, tillverkade i Nürnberg, till kraftkomponenter för ett förväntat minimivärde på 230 miljoner dollar.

Krafthalvledare tillverkare på kiselkarbid är de föredragna komponenterna i den gröna omställningen. Dels för att de möjliggör tillverkning av elektroniska enheter och system som är mindre, lättare och mer effektiva – inte minst inom applikationer som kräver stark ström och höga frekvenser, eller som utsätts för höga temperaturer.

Kraftenheter är en kritisk komponent i alla typer av elektronisk utrustning, men är även en viktig sådan i arbetet för ett klimatneutralt samhälle. Det är något som förväntas trissa upp efterfrågan ordentligt framöver, framför allt i och med elektrifieringen av fordonsindustrin.

– Detta utökade avtal med SiCrystal kommer att tillföra ytterligare volymer av 150 mm SiC-substratskivor för att stödja vår tillverkningskapacitet för fordons- och industrikunder världen över. Det stärker även motståndskraften i vår leveranskedja för framtida tillväxt, med en balanserad mix av intern och kommersiell leverans över flera regioner, säger STMicroelectronics EVP och Chief Procurement Officer, Geoff West, i ett pressmeddelande.

Dr. Robert Eckstein, vd och koncernchef för SiCrystal, säger att bolaget är nöjda över att kunna utöka leveransavtalet med ST.

– Vi kommer att fortsätta att stödja vår partner att expandera SiC-verksamheten genom att kontinuerligt öka volymen av 150 mm SiC substratskivor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons