Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scania
Elektronikproduktion |

Ny chef för forskning & utveckling tar plats hos Scania

Sara Forsberg, för närvarande tillförordnad chef för Fordonsutvecklingen på Scania R&D, har utsetts till chef för Forskning & Utveckling och chef för Brand Identity Development.

Från den första maj är hon en del av Scanias verkställande ledning och rapporterar till Christian Levin, vd och koncernchef Scania och Traton Group.

Sedan Sara Forsberg började på Scania 2001 har hon haft flera roller inom Forskning & Utveckling, bland annat som chef för utvecklingen av lastbilschassier. Sin nuvarande roll som tillförordnad chef för Fordonsutvecklingen på R&D i Södertälje har hon haft sedan 2023. 

Hon har stor erfarenhet av fordonsutveckling, modularisering och validering, och tar sig nu an uppgiften att implementera och leda Scanias organisation för Brand Identity Development (BID). Tillsammans med sin grupp kommer hon att fortsätta driva Scanias produktplanering. 

– I den pågående etableringen av en stark Traton Group R&D, som ämnar att leverera ännu bättre kundvärde globalt, spelar Sara Forsberg en avgörande roll att stärka Scanias varumärkesidentitet och därmed framtida framgång, säger Niklas Klingenberg, chef för Group R&D, Traton Group. 

– Rollen som chef för Forskning & Utveckling är otroligt viktig när vi fortsätter att utveckla våra framtida fordonserbjudande till våra kunder. Jag är glad över att välkomna Sara Forsberg till verkställande ledningen. Hennes breda tekniska kunskap från olika delar av företaget tillsammans med ett starkt ledarskap kommer vara ett fantastiskt bidrag till Scanias framtida erbjudande av hållbara premiumprodukter, säger Christian Levin, vd och koncernchef Scania och Traton Group.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons