Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© weka kabelkonfektion
Elektronikproduktion |

Contac Solutions köper tysk kablagetillverkare

Contac Solutions AB förvärvar Weka Kabelkonfektion GmbH i Lilienthal strax utanför Bremen,Tyskland.

Weka har varit verksamma sedan 1995 och har därmed en lång historik av att tillverka kablage och har under flera år på olika sätt samarbetat med Contac. Under 2023 omsatte det tyska företaget cirka 7,9 miljoner euro och har i dagsläget 60 anställda.

"Contac har en tydlig plan för tillväxt både organiskt och genom förvärv. Vi har trots Corona och allt annat som händer i världen lyckats hålla tempot uppe senaste åren och både fakturering och orderingång håller i sig. Weka passar bra in i vår ambition att växa i Europa och synnerhet i Tyskland. Vi känner Weka väl efter flera år av samarbete och vi ser uppenbara synergier både för befintliga men också nya potentiella kunder," skriver det svenska bolaget i ett pressmeddelande. 

Contacs fabriker i Rumänien och Kina kan på olika sätt stötta Weka och omvänt får Contac en lokal plattform i Tyskland för befintliga och nya kunder. 

"Dom har en fin maskinpark och hög teknisk kompetens med många krävande kunder,” fortsätter pressmeddelandet.

Wekas nuvarande Vd Stefan Lilienthal kvarstår i sin roll. Ambitionen är att fortsätta agera småskaligt och flexibelt men med det stora bolagets resurser. 

På sikt räknar Contac med att hitta synergier inom olika områden men det övergripande målet är att säkerställa att man tar vara på den potential som man ser för tillväxt i Tyskland


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons