Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Embedded |

Prevas förvärvar Enmac

Prevas har tecknat avtal om förvärv av cirka 92 procent av aktierna i det finska bolaget NMAC Group Oy, moderbolag i Enmac-koncernen.

Enmac har en stark position på den finska marknaden inom tillväxtområden som energi, industriell automation och processindustri, med cirka 200 anställda och en omsättning om 23 miljoner euro under 2023. 

Genom förvärvet, vilket är Prevas första i Finland, etableras en nordisk koncern med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland.  

Prislappen för de förvärvade aktierna uppgår till 19 miljoner euro och förvärvet är villkorat av myndighetsgodkännande, vilket kan ta upp till 4 månader.

Enmac omsatte som sagt 23 miljoner euro under 2023 med en EBITDA-marginal om 14 procent. Bolaget har erfarenhet av att identifiera och genomföra framgångsrika förvärv och Prevas ambition är att den nya finska plattformen även fortsättningsvis ska driva såväl organisk som förvärvad tillväxt på den finska marknaden.

Enmac har idag verksamhet på åtta platser i Finland och erbjuder avancerade tjänster inom produktion- och processutveckling. Bolaget tillför spetskompetens inom flera områden som exempelvis avancerade tekniska beräkningar, industriell automation, produktutveckling samt process- och rörkonstruktion. Bland Enmacs största kunder återfinns Valmet, Andritz, Kemira, Metsä Group och Fortum.

– Finland och Sverige har starka positioner inom industri och teknologi. Enmac är ett utmärkt komplement till Prevas verksamhet och vi ser stora ömsesidiga marknadssynergier där vi tillsammans kan erbjuda premiumtjänster i hela Norden. Vi ser fram emot att välkomna både bolaget och alla medarbetare in i Prevas-familjen, säger Magnus Welén, CEO för Prevas i ett pressmeddelande.

Enmacs ledningsteam kvarstår med ägande i NMAC Group Oy och kommer att fortsätta att utveckla bolaget under ledning av vd Juha Ritala som i sin tur rapporter till Magnus Welén, CEO för Prevas.

– Samgåendet med Prevas är perfekt för Enmac och öppnar upp för möjligheter till accelererad tillväxt och större nordisk närvaro. Prevas kommer att stärka Enmacs erbjudande inom bland annat industriell IT, inbyggda system och Internet of Things. Det kommer dessutom att ge nya spännande utvecklingsmöjligheter för våra anställda, säger Juha Ritala, vd för Enmac.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons