Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© kritchanut dreamstime.com
Teknik |

Hexagon köper Xwatch

Hexagon meddelar att man har förvärvar Xwatch Safety Solutions, som tillhandahåller hård- och mjukvara för maskinstyrning utformade för förbättrade säkerhetsprotokoll på byggarbetsplatser.

Lösningarna innefattar ökad kontroll över höjd- och svängradie samt kapacitetsklassning för tunga maskiner, vilket gör det möjligt för användare att utforma en avgränsad arbetszon i höjd- och sidled runt en grävmaskin för ökad säkerhet.

Xwatch har sedan tidigare ingått partnerskap med Hexagons division Geosystem för att utveckla systemet 3D Avoidance Zone, vilket utgör en viktig del i produktportföljen för digital konstruktion.

“Säkerhet blir ett allt viktigare område för våra kunder inom byggsektorn. Lösningar som de som Xwatch tillhandahåller är redan obligatoriska i offentliga kontrakt i Storbritannien, och vi förväntar oss att denna trend sprider sig i framtiden. Xwatch har utvecklat ett imponerande utbud av OEM-agnostiska lösningar som möter ett reellt behov hos kunder och passar sömlöst in i vår portfölj för digital konstruktion. Jag är mycket glad över att de nu ansluter sig till Hexagon”, säger Hexagons vd och koncernchef Paolo Guglielmini i ett pressmeddelande

Under 2023 genererade Xwatch intäkter om cirka 4 miljoner euro med en något lägre rörelsemarginal än snittet för divisionen Geosystems. Xwatch har 17 anställda, huvudsakligen inom Storbritannien, och konsolideras i april.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons