Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Regeringen
Elektronikproduktion |

Ericsson och Nokia bör samarbeta enligt Finlands president

Alexander Stubb, Finlands president, menar att de nordiska telekomjättarna Ericsson och Nokia bör samarbeta då de spelar en stor roll inom roll i teknologin och geopolitiken.

Den finska presidenten är på sitt första officiella statsbesök i Sverige. Finlands president Alexander Stubb och Sveriges statsminister Ulf Kristersson höll en pressträff efter sina diskussioner under det officiella statsbesöket.

Under besöket diskuterades det teknologi och teknologiskt ledarskap, inom telekom men även AI, då båda länderna huserar två av världens telekomjättar. Under pressträffen säger Ulf Kristersson att en möjlighet är för länderna att stärka samarbetet inom akademin.

För den finska presidenten är finsk-svenska affärsrelationer en viktig punkt, och kontentan är att Ericsson och Nokia bör samarbeta mer.

Alexander Stubb menar att vi idag idag i en ny geopolitisk värld. Och detta är inte bara en fråga om vapen, försvar och säkerhet – utan också om näringsliv och dess roll när det kommer till säkerhet.

Han lyfter vidare att ländernas nya natomedlemskap ger massa nya möjligheter de båda ländernas företag, varesig det gäller infrastruktur eller investeringar. Och det är vid denna punkt den finska presidenten når ämnet Ericsson och Nokia.

– Vi har en kamp idag om nätverk. Säkra nätverk. Och det här ger en möjlighet för våra två stora företag i den här branschen att expandera sina nätverk i Europa, i Afrika, i Asien och speciellt i USA och sen också i Latinamerika, säger Alexander Stubb under pressträffen.

Till Dagens industri utvecklar presidenten resonemanget och säger att Eriksson och Nokia spelar en otroligt viktig roll i teknologin och geopolitiken.

– Det vet amerikanerna och det vet vi i Europa, och det är ett förhållande som de måste jobba på, även om de här två företagen är konkurrenter, säger Alexander Stubb


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons