Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab ska utveckla Gripensystemet – order värd 540 miljoner

Saab har fått en order från Försvarets Materielverk, FMV, för att stötta framtida utveckling av Gripensystemet. Ordervärdet uppgår till 540 miljoner kronor och avser arbete under verksamhetsår 2024.

Beställningen från FMV är en förlängning av ett befintligt avtal och möjliggör fortsatt utveckling av Gripensystemet för det svenska försvaret. 

Ordern inkluderar drift och support av provflygplan och avancerade verktyg, såsom riggar och simulatorer, som används när Saab utvecklar nya framtida förmågor för Gripen C/D och Gripen E, samt vid uppgraderingar av befintliga system. Arbetet kommer främst att bedrivas på Saabs anläggningar i Linköping, Göteborg, Järfälla, Arboga. 

– Gripen är utformad för att kontinuerligt uppgraderas och möta dagens och framtidens hotbild. För att möjliggöra fortsatt utveckling krävs avancerade simulatorer och riggar som är enkla att operera, kostnadseffektiva att underhålla och snabba att anpassa mot nya förmågor. Den här beställningen säkerställer att Gripen fortsätter att ligga i framkant lång tid framöver, säger Lars Tossman, chef för Saabs affärsområde Aeronautics, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons