Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Han axlar rollen som affärsområdeschef hos Inission

Mathias Larsson har fått en ny roll som chef över affärsområdet Inission EMS. Som affärsområdeschef kommer han att leda alla verksamheter inom koncernen som kontraktstillverkar elektronik och mekanik.

Mathias kommer senast från rollen som vd på Inission Munkfors och har innan dess samlat på sig många års erfarenhet från ledande befattningar inom olika branscher som EMS, aerospace och elastomerer.

– Att utforska kraften som alla bolag besitter och leda utvecklingen av Inissions EMS-tjänster är en spännande utmaning som jag kommer behandla med respekt. Jag motiveras av att driva förändringar, göra förbättringar och tillsammans med andra uppnå uppsatta mål. I kombination med min ledarerfarenhet och förståelse för Inissions kultur och värderingar, känner jag mig väl rustad att axla rollen som ny affärsområdeschef, säger Mathias Larsson, ny affärsområdeschef för Inission EMS i ett pressmeddelande.

Affärsområdet erbjuder som bekant tjänster inom elektronik och mekanik som täcker hela produktens livscykel. Antalet medarbetare uppgår idag till drygt 700 och under 2023 låg omsättningen på cirka 1,7 miljarder kronor. Totalt finns det nio produktionsenheter i Sverige, Finland, Norge och Estland inom affärsområdet.

– Jag är glad över att få fördjupa samarbetet med Mathias och jag har fullt förtroende för hans ledarskap och vision. Med Mathias som chef för affärsområdet Inission kan vi skapa effektivare styrning, främja samordning och synergier, samt ge en enhetlig strategisk riktning för att maximera resultat och tillväxt. Tillsammans kan vi fortsätta stärka vår position inom kontraktstillverkning av elektronik och mekanik, säger Fredrik Berghel vd Inission AB.

I samband med att Mathias kliver in i sin nya roll som affärsområdeschef kommer Christer Nykom att ta över rollen som vd på Inission Munkfors.

Christer har tidigare jobbat i ledande positioner på Saab Bofors Dynamics, Ericsson och Syntronic. Senast var han egenföretagare och drev en konsultverksamhet som erbjöd expertis inom områden som teknisk ledning, inköp, projektimplementering och entreprenörskap.

Mathias kliver in i rollen som Affärsområdeschef från och med den 1 maj 2024, medan Christer tillträder som vd från och med den 29 april 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons