Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii NovaSight
Elektronikproduktion |

Tobii levererar eyetracking-teknologi till NovaSight

NovaSight, som är en långvarig kund till Tobii, är specialiserade på medicinsk utrustning för ögonhälsa och erbjuder lösningar för diagnosticering, behandling, och prevention genom eyetracking-teknologi.

Bolagets flaggskeppsprodukt, CureSight, som är en eyetracking-baserad digital behandlingsmetod för Amblyopi (skelögdhet), fick godkännade av amerikanska FDA i oktober 2022.

CureSight blev nyligen omskriven i en studie som publicerades i American Journal of Ophthalmology. Resultaten i studien indikerar att de patienter som genomgått behandling med CureSight fått betydande, långsiktiga förbättringar av sitt tillstånd. Vilket ger CureSight bättre förutsättningar för en bred spridning på den amerikanska marknaden, men även i Italien och i Israel där behandlingen idag också finns tillgänglig. Sedan CureSight lanserades i början av 2023 har över 800 patienter i dessa länder blivit ordinerade behandlingen.  

Tobii har ett långvarigt partnerskap med NovaSight. Utöver ett samarbete kring eyetracking-teknologin i CureSight, levererar Tobii även även eyetracking-teknologin till NovaSights synundersökningsösning EyeSwift PRO.    

”Vi är glada att NovaSight har nått denna viktiga milstople för sin innovativa behandling, och vi är väldigt stolta över att få vara med på deras resa”, säger Emma Bauer, Senior Vice President, Integrations, på Tobii, i ett pressmeddelande. ”CureSight är ytterligare ett bra exempel på hur eyetracking kan öppna upp för innovativa lösningar på så många olika utmaningar inom så många olika fält.”

Det beräknas att 3 procent av världens befolkning lider av Amblyopi. I USA enkom är upskattningen 10 miljoner människor. CureSight-behandlingen sker i hemmet genom att barn med diagnosen får titta på streamat innehåll som de själva väljer på CureSight-enheten. Med hjälp av avancerade algoritmer och eyetracking-teknologi sänks skärpan för bilden som visas för det starka ögat, samtidigt som skärpan för det svagare ögat förblir stark. Detta tvingar hjärnan att färdigställa bildens detaljerade information genom det svagare ögat och tränar upp stereoseendet samtidigt som det lär ögonen att samarbeta.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons