Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab levererar ett fjärde spaningsplan till Förenade Arabemiraten

Försvarsbolaget Saab har levererat ytterligare ett GlobalEye spanings- och ledningsflygplan till Förenade Arabemiraten. Det är det fjärde GlobalEye som Saab levererar till kunden inom en fyraårsperiod.

– Jag är stolt att fortsätta stötta vår kunds förmåga med vårt världsledande spanings-och ledningsflygplan GlobalEye. Den höga leveranstakten är möjlig tack vare det unika högteknologiska kunnande vi har inom Saab som innebär att vi har kontroll över hela processen, från sensorutveckling till integration, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef i ett pressmeddelade.

Förenade Arabemiraten har beställt totalt fem GlobalEye. Det ursprungliga kontraktet skrevs 2015 och Saab fick en beställning på ytterligare två flygplan 2021. Leveransen på det fjärde planet ägde rum 18 april 2024.

GlobalEye ger spanings- och ledningsförmåga över luftrum, hav och mark med ett antal aktiva och passiva sensorer som gör det möjligt att upptäcka och identifiera objekt på långa avstånd. Flygplanet kan skicka information i realtid till enheter i flygvapnet, armén och marinen och på så vis ge en lägesbild av vad som sker i omgivningen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1