Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux
Analys |

Samuelson lämnar vd-stolen på Electrolux

Jan Samuelson, som basat över Electrolux i mer än åtta år, kommer att lämna både vd-posten och sin plats i styrelsen vid årsskiftet.

Electrolux styrelse startar nu en process för att rekrytera Jan Samuelssons efterträdare, meddelar vitvarukoncernen i ett pressmeddelande. 

Jan Samuelson förklarar beskedet med att ”början på nästa år är en bra tid att lämna över till en efterträdare som kan lägga all energi på att leda detta fina bolag in i nästa fas under de kommande åren”.

 ”Vi har satt en tydlig strategisk inriktning med fokus på mellan- och premiumsegmenten genom våra premiumvarumärken, nya modulariserade produktarkitekturer och hållbara innovationer drivna av konsumentupplevelser. Implementeringen av den nya förenklade och fokuserade organisationen är på rätt väg och vi levererar på våra ambitiösa kostnadsbesparingsmål.” 

Jan Samuelson, som lämnar positionen den 1 januari 2025, säger vidare att han kommer att vara fortsatt fullt engagerad i bolaget under resten av året, och att han inte har några planer på någon operativ roll efter det. 

”Jag har för närvarande inga planer på att ta en annan operationell roll efter att ha lämnat koncernen och kommer att vara tillgänglig för att stötta bolaget och min efterträdare också efter den 1 januari 2025.”


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons