Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epishine
Elektronikproduktion |

Epishine avtalar om solcellsdrivna rökdetektorer

Ett samarbete mellan Epishine, som utvecklar solenergilösningar, och ett asiatiskt säkerhetsbolag ska resultera i en solcellsdriven rökdetektor.

Det meddelar det Linköpingsbaserade solenergibolaget Epishine i ett pressmeddelande. Det asiatiska bolaget namnges inte, men de beskrivs som ”en ledare inom säkerhets- och skyddssystem”.

De båda bolagen ska under 2024 lansera en rökdetektor som man ”under normala förhållanden aldrig behöver ersätta batterierna i”.

Det handlar om en förbättrad andra generationens rökdetektor, som innefattar förbättrad batteritid, driven av solceller. 

Satsningen väntas sätta nya standarder inom säkerhetsutrustningssektorn genom att öka både livslängden och tillförlitligheten hos rökdetektorer, något som också ska säkerställa kontinuerligt skydd utan det frekventa behovet av batteribyte. 

Avtalet väntas vara värt runt 15 miljoner dollar, motsvarande drygt 160 miljoner kronor, per år för Epishine.

"Epishines inomhussolceller är unikt böjbara och de enda som klarar den runda formfaktorn som vanligtvis används för rökdetektorer," säger Mattias Josephson, CSO på Epishine i en kommentar. 

Josephson fortsätter:

"Våra organiska solceller är specifikt optimerade för svagt ljus och inomhusapplikationer, vilket gör dem perfekta för att driva enheter som rökdetektorer." 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons