Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummers megafabrik hamnar i Flen

Den svenska tillverkaren av tunnfilmssolceller Midsummer har valt sörmländska Flen för sin kommande megafabrik där man kommer att tillverka solceller för den europeiska marknaden.

Fabriken, som kommer att få EU-stöd om cirka 32 miljoner euro – kommer att ha en maximal produktionskapacitet på 200 MW CIGS tunnfilmssolceller. Planen är att dra igång verksamheten redan 2026 och Midsummer menar att fabriken kommer att sysselsätta cirka 200 personer vid full drift.

– Det är glädjande att komma i hamn i diskussionerna med kommunen, likaledes hyresvärd. Vi hade ett flertal orter att välja mellan men Flen uppfyllde alla våra krav och önskemål om bl a ändamålsenliga lokaler, säker elförsörjning och i övrigt en etablerad lokal infrastruktur som är gynnsam för denna typ av produktion. Vi känner att vi har fått och kommer att få ett starkt stöd från kommunen för vår satsning, säger Eric Jaremalm, vd för Midsummer i ett pressmeddelande.

Midsummer kommer att ta över lokalerna i september i år, givet att EU godkänner start av projektet som kallas DAWN med lokalisering av fabriken i denna lokal. När detta sker kommer tillverkaren att börja med att anpassa lokalerna och installera maskinutrustning för en förväntad produktionsstart under 2026. Man räknar med att fabriken kommer att vara fullt utbyggd under 2028.

I lokalerna som Midsummer kommer att flytta in i på Drottninggatan i centrala Flen har det bedrivits industriell verksamhet sedan 1860-talet. Bland annat har Bolinder-Munktell tillverkat skördetröskor där innan det blev Volvos globala center för reparation av tunga motorer. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons