Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Insplorion
Komponenter |

Insplorion och Saab i nytt Vinnovaprojekt

Insplorion och Saab har gemensamt ansökt, och blivit beviljade, stöd för ett projekt inom ramen för Vinnovas utlysning ”Flygtekniskt demonstratorprogram med SMF-deltagande”. Total budget för projektet är cirka 3,7 miljoner kronor där bidragsdelen är ca 50 procent.

Syftet med projektet är att demonstrera möjligheten till läckagedetektion i vätgasdrivna flygplan. Inom projektet kommer Insplorions vätgassensorer och utläsning via fiberoptik att anpassas för att kunna kombineras med Saabs befintliga avläsningsenhet, interrogator. Saab säljer idag produkter baserade på deras fiberoptiska plattform för temperaturövervakning ombord på flygplan.

Projektet väntas starta under hösten 2024 och pågå i ca 18 månader. Insplorion kommer under den här perioden att få bidrag om crika 1,7 miljoner kronor.

– Denna typ av samarbeten är nödvändiga för att ta fram säkra lösningar till framtidens flyg med vätgas som energibärare. Insplorion kan inte ensamt ta fram lösningar för flyget, ledtiderna är långa och det kräver mycket resurser. Därför är vi glada att kunna samarbeta med en sådan framstående aktör som Saab. Detta projekt förväntas också öka den tekniska mognadsgraden för Insplorions fiberoptiska sensorplattform, det vill säga där sensorer avläses med hjälp av fiberoptik, säger Insplorions vd Johan Rask i ett pressmeddelande


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons