Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Evertiq
Elektronikproduktion |

Evertiq Expo – vägen till Malmö

Sedan 2011 har Evertiq samlat den svenska elektronikindustrin i Skåne för en dag tillägnad elektronikindustrin. Men varför blev det just Skåne som fick äran att husera Evertiqs första endagsmässa?

Skåneregionen och kanske framför allt Lunds historia spelade en stor roll i varför Evertiq Expo, som vid tillfället gick under namnet TEC hölls för första gången i idéernas stad – Lund.

Regionen är rik på innovationsmiljöer som forsknings- och teknikparker, inkubatorer och acceleratorer, forskningsinstitut, och klusterorganisationer som Ideon Science Park, Medicon Village, ESS, MAX IV och Mobile Heights för att nämna några få. Vi får heller inte glömma att Skåne som kunskaps- och tillväxtregion präglas av att sedan 1666 haft ett universitet som idag är i världsklass. Utan universitetet hade förutsättningarna för innovation, produktivitet och tillväxt antagligen sett väldigt annorlunda ut.

I Skåne finns ett brett spektrum av företag som säljer hård- och mjukvarulösningar, den typ av bolag som allmänheten brukar kalla för tech-företag. Vi känner dom som utvecklare-, tillverkare- och distributörer av elektronik, kommunikationssystem, test- och mätsystem och mycket mer.

Bland verksamheterna hittar vi allt från hårdvara och nätverkslösningar, via sensorer och Internet of things, till olika former av digitala applikationer och konsulttjänster. Regionen har över tid byggd upp ett tekniskt kunnande inom deep tech, som artificiell intelligens, IoT, 5G, bildigenkänning och big data. Skåne har dessutom sedan en lång tid tillbaka ett starkt fäste inom Informations- och kommunikationsteknologi (ikt) samt life science.

Idag huserar det 396 olika företag inom elektronikbranschen i Skåne, vilket är en andel på 12 procent av de 3 212 företag som är verksamma inom elektronikbranschen i vårt avlånga land. Totalt arbetar det 8 746 personer inom elektronikbranschen i Skåne, vilket gör regionen till en av de största i landet, det visar en kartläggning av Smartare Elektroniksystem.

Med tanke på regionens ställning inom elektronikbranschen var det självklart att etablera ett Evertiq Expo i Skåne. Först i Lund där framgången blev ett faktum. Men åren gick och utställarna blev fler, så blev även besökarna och tillslut fanns det inte längre yta för alla i idéernas stad längre. I jakten på den perfekta lokalen hamnade Evertiqs Expo team i Malmö där man hittade Malmö Arena.

Malmö Arena visade sig vara den mest passande platsen i hela Sydsverige – med kort avstånd till både Lund och Köpenhamn.

Nu är det dags för Evertiq Expo att – för tredje året i rad – inta Malmö Arena den 23 maj för att samla den svenska elektronik industrin i Sveriges tredje största stad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons