Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummer skriver samarbetsavtal med asiatisk tillverkare

Det svenska solenergiföretaget Midsummer har inlett ett samarbete med den kinesiska tillverkaren av tunnfilmssolpaneler Kaisheng New Energy Technology. Midsummer får genom samarbetet tillgång till ytterligare tillverkningsmuskler.

Kaisheng kommer att producera tunnfilmspaneler för Midsummer, baserat på det svenska företagets certifieringar och kvalitetssäkring – Midsummer kommer dessutom att ha exklusiva rättigheter att sälja dessa paneler för solcellstak i Europa. 

– De kommer att fungera som ett komplement till våra andra produktlinjer och bidra till att utöka vår marknad, säger Midsummers vd Eric Jaremalm i ett pressmeddelande.

Midsummer har tecknat ett så kallat OEM-avtal med Kaisheng för produktion av tunnfilmssolpaneler, baserat på en liknande men något annorlunda teknologi för tillverkning av CIGS-tunnfilmssolceller som Midsummer har utvecklat.

Eric Jaremalm fortsätter och säger att för med sig flera fördelar för både Midsummer och Kaisheng.

– Vi kan förse våra kunder med produkter även i tider av produktionsbegränsningar i våra egna europeiska fabriker. Vi kan ta oss an en ny marknad som är mer priskänslig. Och vi får värdefulla insikter om en lite annorlunda tunnfilmsteknologi, säger Eric Jaremalm.

Samarbete beskrivs som långsiktigt och strategiskt, och Midsummer räknar med att det kommer att ha en positiv inverkan på verksamheten och utveckling i framtiden. 

– På kort sikt kommer det att göra det möjligt för oss att skala upp snabbare och bearbeta ett priskänsligt segment av den enorma europeiska marknaden; Asiatiska paneler har fortfarande en gynnsam behandling av EU när det gäller tullar och så vidare och har en prisfördel jämfört med europeiska produkter som vissa kunder värdesätter.

Den nya produkten kommer att marknadsföras i Europa som BOLD S. Den är lik Midsummers egen modell BOLD, en panel speciellt utvecklad för svaga och stora platta, eller svagt lutande, tak på främst kommersiella och industriella byggnader.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons