Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© tesla
Elektronikproduktion |

Teslakonflikten trappas upp

Nu varslar landets största fackförbund Unionen om sympatiåtgärder i konflikten mellan IF Metall och elbilstillverkaren Tesla i Sverige.

Det var i oktober förra året som fackförbundet IF Metall inledde sin strejk mot Tesla i Sverige med motiveringen att de under flera år försökt få elbilstillverkaren att teckna kollektivavtal, utan resultat. 

Ett antal fackförbund har sedan dess infört sympatiåtgärder. Nu varslar även Unionen om blockad av allt arbete som Dekra Industrial utför för Tesla på samtliga Dekras anläggningar i Sverige. 

Det uppger Unionen i ett pressmeddelande. 

Dekra utför arbete på Teslas verkstäder, och besiktigar till exempel de fordonslyftar som Tesla använder på sina verkstäder. 

”Det här kommer ytterligare försvåra verksamheten för Tesla. Vi bedömer att det är en lämplig första åtgärd för att öka trycket och få Tesla att inse det orimliga och omoderna i sin hållning. I Sverige gäller kollektivavtal som modell för trygghet, inflytande och ordning och reda på arbetsmarknaden”, säger Martin Wästfelt, förhandlingschef på Unionen i pressmeddelandet.

Konflikten bryter ut den 14 maj om inte Tesla väljer att teckna kollektivavtal innan dess, framkommer vidare i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons