Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Elektronikproduktion |

Sivers Semiconductors minskar förlusten

Sivers Semiconductors rapporterar om en förlust på 7,6 miljoner kronor för första kvartalet. De säkrade fyra nya affärer till ett totalt värde om ungefär 100 miljoner kronor under perioden.

Sivers Semiconductors resultat före skatt, ebitda, uppgick till -7,6 miljoner vilket innebär att förlusten minskade jämfört med motsvarande period förra året, då siffran var -11,7 miljoner. Företaget utvecklar integrerade chips och moduler för avancerade kommunikations- och sensorlösningar.

Intäkterna under första kvartalet landade på 56 miljoner kronor, vilket var i stort sett i linje med fjolårets siffra. Sivers påpekar i rapporten att företaget under förra året hade en betydande tillväxt på 113 procent och att de därmed ”behåller tillväxtmomentum efter rekordåret 2023”.

De uppger också att de under perioden vann fyra nya affärer till ett värde om ungefär 100 miljoner kronor. 

"Efter rekordåret 2023 inleder vi 2024 med ett stabilt kvartal, där ebitda förbättrades med ungefär 35 procent på årsbasis, säger Anders Storm, vd för Sivers Semiconductors. 

"Den tillfälliga nedgången i tillväxt var förväntad, medan vi samlar styrka för fortsatt expansion under andra halvåret 2024 och bortom det. De fyra nya viktiga affärerna vi vann under kvartalet, totalt värda ungefär 100 miljoner kronor, är ett bevis på vår starka pipeline och framtida tillväxtpotential."


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons