Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK Hynix
Elektronikproduktion |

SK Hynix: AI-minnen nästan slutsålda fram till och med 2025

Sydkoreanska halvledarjätten SK Hynix uppger att hela produktionen av avancerade minneschip för 2024 är slutsåld. Företagets vinst lyfte under första kvartalet som en följd av den stora efterfrågan.

I stort sett hela linjen av nästa års produktion är också slutsåld, vilket speglar den enorma efterfrågan på toppmodern AI-hårdvara. Det skriver nyhetsbyrån AFP. 

SK Hynix är världens största tillverkare av minneskretsar och dominerar marknaden för HBM-minnen, high-bandwidth memory. De är leverantörer till Nvidia, vilka kontrollerar runt 80 procent av den globala AI-chipmarknaden. 

SK Hynix vd Kwak Noh-jung uppgav vid en presskonferens på torsdagen att ökad användning av AI-enheter "kommer att leda till en explosiv ökning av efterfrågan på höghastighets-, högkapacitets- och lågeffektsminneschip specialiserade för AI".

Den ökande efterfrågan innebär att AI-hårdvara som HBM-kretsar väntas utgöra 61 procent av SK Hynix totala chiptillverkning, uppgavs också under presskonferensen.

Tack vare den starka försäljningen av AI-komponenter rapporterade SK Hynix om sin näst högsta rörelsevinst genom tiderna under första kvartalet i år. Vinsten landade på 2,9 biljoner won, vilket motsvarar 2,1 miljarder dollar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons