Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infrafon
Komponenter |

Fingerprint inleder samarbete med tyska Infrafon

Svenska Fingerprint Cards och det tyska startupbolaget Infrafon, som fokuserar på biometrisk bärbar teknolog, inleder ett samarbete för att utveckla och lansera smarta biometriska produkter för den europeiska marknaden.

Det Freiburg-baserade bolaget har utvecklat Infrafon SmartBadge CC1-SEC, som beskrivs som ny typ av enhet mellan smartcard och smartphone, där en ansluten smart badge tillåter både visuell och eID. Den kan användas för att komma åt NFC- eller Bluetooth-styrda dörrar, enheter samt åtkomst till datorer.

– Det hjälper också organisationer att digitalisera sina arbetsflöden med lätthet att hantera mikroprocesser. Vi är glada över att ha etablerat ett starkt partnerskap med Fingerprints, där vi delar en innovativ vision om biometrisk fysisk och logisk passerkontroll. Att inrikta sig på sjukvården och stora företagsindustrier kommer att göra denna produkt till en bekväm och sömlös autentiseringslösning för slutanvändare, säger Infrafons grundare Frieder Hansen i ett pressmeddelande.

Den biometriska lösning i produkten är baserad på Fingerprints sensorer, mjukvara och algoritm. Det innovativa smarta märket från Infrafon stöder både fysisk och logisk åtkomst inklusive FIDO2 och eIDAS, vilket ger en miljö utan förtroende med en bekväm biometrisk verifiering för användarna.

– Dataintrång, nätfiske och andra attacker mot digitala tjänster växer exponentiellt och vi måste möta denna utmaning direkt. Genom att kombinera multifaktorautentisering med Fingerprints lättintegrerade säkra biometriska lösning kan vi tänja på gränserna för användarautentisering tillsammans med Infrafon, med implementeringar i ett smart badge och en hel rad IoT-användningsfall, säger Adam Philpott, vd för Fingerprints.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons