Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© cell impact
Teknik |

Cell Impact tecknar ramavtal med F.C.C.

Cell Impact, som levererar födesplattor till tillverkare av bränsleceller och elektrolysörer, har tecknat ett ramavtal med japanska F.C.C. som reglerar ett fortsatt samarbete i syfte att säkra affärer med kunder framför allt i Japan, Indien och Kina.

Parterna har även tecknat avtal om ett nytt leasingavtal innebär att F.C.C. ges möjlighet att fortsätta demonstrera Cell Impacts formningsteknologi för kunder och andra aktörer inom fordonsindustrin och andra relevanta branscher.

F.C.C. är en leverantör till fordonsindustrin. Några av bolagets styrkor beskrivs av Cell Impact som dess storlek, infrastruktur och de sedan länge etablerade kontaktnäten inom industrin.

Leasingavtalet gäller retroaktivt från oktober 2023 och sträcker sig inledningsvis över perioden till och med december 2024.

– Ekonomiskt innebär det intäkter på 1,5 miljoner kronor, och avtalets verkliga styrka ligger i att F.C.C. och Cell Impact kommer att kunna fortsätta sina demonstrationer för företag inom Automotive och andra relevanta branscher, säger Daniel Vallin, tillförordnad vd för Cell Impact i ett pressmeddelande.

Ramavtalet bygger på de styrkor som Cell Impact och F.C.C. har, och reglerar bolagens respektive ansvar i kommande affärers olika faser.

– Genom vår spetskompetens och Cell Impact Forming, vår unika och patenterade teknologi för att forma flödesplattor, tar vi ansvar för det initiala samarbetet med kunden, utformningen och optimeringen av produkt och process i kommande affärer. Det innebär att vi hjälper kunden att optimera mönsterdesign och ta fram verktyg och fixturer för analys och verifiering som slutligen anpassas för produktion, säger Daniel Vallin.

Samarbetet mellan bolagen har utvecklats successivt sedan augusti 2022 då de tillsammans beslutade att installera en demonstrationslina på plats i Hamamatsu, Japan. Syftet var då att visa potentiella kunder i Japan och övriga Asien hur effektiv Cell Impacts patenterade formningsteknologi är.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons