Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Komponenter |

Infineon lanserar sparprogram efter svag efterfrågan

Den tyska halvledarjätten Infineon kommer att lansera ett sparprogram efter att bolaget återigen sänkte sina helårsutsikter för 2024.

Infineon pekar på en svag efterfrågan inom industrin när de sänkte sina intäktsutsikter till 15,1 miljarder euro, plus/minus 400 miljoner euro, för helåret – ned från sin tidigare guidning på 16 miljarder euro, plus/minus 500 miljoner euro.

Infineon sänkte redan sina prognoser under februari, men sa då att man räknade med en återhämtning under den andra halvan av året.

Jochen Hanebeck, vd för Infineon, menar dock att många slutmarknader utvecklas svagt på grund av den ekonomiska situationen, och att kunder och distributörer fortsätter att minska sina lagernivåer. Särskilt inom fordonssektorn där man ser en märkbar nedgång i tillväxten.

Intäkterna för det andra kvartalet 2024 uppgick till 3,63 miljarder euro, ner från 4,11 miljarder euro under samma period året innan. Resultatet för perioden landade på 394 miljoner euro, ett ordentligt tapp från 826 miljoner euro under det andra kvartalet 2023.

På grund av utvecklingen lanserar Infineon nu ett "strukturförbättringsprogram" som syftar till att stärka bolagets konkurrenskraft. Med programmet, som går under namnet Step Up, har man fokus en riktad – men hållbar – förbättring av bolagets kostnadsstruktur.

Programmet innehåller olika åtgärdspaket med fokus på områdena tillverkningsproduktivitet, portföljförvaltning, prissättningskvalitet och driftskostnadsoptimering.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons