Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission ökar både resultat och omsättning

Kontraktstillverkaren Inission visar upp ett ebita-resultat för det första kvartalet 2024 på 51,9 miljoner kronor – en ökning från 44,8 miljoner under jämförelseperioden.

Nettoomsättning för kvartalet uppgick till 581 miljoner kronor, en ökning från 565 miljoner kronor under samma kvartal 2023.

Under kvartalet förvärvades den norska kontraktstillverkare Axxe, sombidrog med 24 miljoner kronor till koncernens omsättning.

Ebita-resultatet blev som sagt 51,9 miljoner kronor, jämfört med 44,8 miljoner kronor under samma period i fjol. Rörelseresultatet blev 51,0 miljoner kronor, en ökning från 44 miljoner kronor för ett år sen.

Inissions vd, Fredrik Berghel, säger i kvartalsrapporten att beläggningen i koncernens fabriker varierar, från full last till underlast. Dotterbolagen anpassar sig till de nya förutsättningarna och drar ner på bemanning och kostnader. Han nämner dock att nya order, mätt mot fakturering, har återhämtats sig från Q4 förra året.

– Några av våra kunder är fortsatt tveksamma till att lägga order då deras lagernivåer är höga. Samtidigt är många positiva på kort sikt och än mer positiva på längre sikt. Vi har visat att vi kan anpassa kapaciteten till efterfrågan vilket vi även i fortsättningen kommer att göra om marknaden så kräver, säger Fredrik Berghel i rapporten.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons