Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT
Elektronikproduktion |

Avyttringen av NKT Photonics godkänd i Danmark

Det har tagit ett tag, men nu är NKTs avyttring av NKT Photonics till Photonics Management Europe S.R.L äntligen klart.

Det var under sommaren 2022 som NKT ingick ett avtal om att avyttra photonics-verksamheten till Photonics Management Europe S.R.L, ett dotterbolag till Hamamatsu Photonics K.K, Japan. Slutförandet av transaktionen var dock villkorat av regulatoriska godkännanden som erhölls från Tyskland, Storbritannien och USA, men i maj 2023 hade man inte fått godkänt i Danmark.

I juli förra året lämnade köparen in en ansökan om att få transaktionen godkänd i Danmark enligt den danska investeringsscreeningslagen.

Den danska ministern för industri, näringsliv och finansfrågor har nu gett grönt ljus för affären och det hela kan avslutas.

– Vi är glada över att godkännandet har erhållits och att NKT Photonics nu kan avyttras till Hamamatsu. Detta kommer att maximera värdeskapandet och positionera NKT Photonics för långsiktig tillväxt. För NKT markerar avyttringen det sista steget i processen att helt fokusera bolaget på vår kärnverksamhet inom kraftkabellösningar, där vi har aviserat flera investeringar under det senaste året för att stödja den gröna omställningen av samhällen, säger NKTs styrelseordförande Jens Due Olsen i ett pressmeddelande.

NKT räknar med att transaktionen kommer att slutföras inom det andra kvartalet i år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons