Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SMIC
Elektronikproduktion |

Kinesisk chipjätte varnar för ökad priskonkurrens

SMIC tror att deras genomsnittliga försäljningspris sjunker innevarande kvartal, eftersom många chiptillverkare nu ökar kapaciteten. Nu stärks oron för ökad priskonkurrens på den globala marknaden.

Semiconductor Manufacturing International Corp, SMIC, är den största kontraktstillverkaren av chip på det kinesiska fastlandet. 

När de rapporterade för sitt senaste kvartal uppgav vd Zhao Haijun under ett konferenssamtal med analytiker:

”Vi står inför en situation där vi kan förlora tiotals miljoner dollar i ordervärde när våra konkurrenter använder lägre prissättning för att locka bort många av våra strategiska kunder”.

Det skriver Bloomberg News. 

”Vårt genomsnittliga försäljningspris kommer sannolikt att sjunka även om det inte blir någon stor nedgång”.

Både USA och EU har uttryckt oro över Kinas utbyggnad av sin chipkapacitet, som stöds av statliga subventioner. De är oroliga för att kinesiska leverantörer kan dumpa komponenter på den globala marknaden och på sätt skada deras inhemska industrier. 

SMIC planerar ungefär 7,5 miljarder dollar i kapitalutgifter i år, vilket är oförändrat från året innan. De globala chiptillverkarnas kapplöpning för att bygga fler fabriker kommer att nå sin kulmen 2025. Därefter avtar takten på grund av oro för överutbud, tror Zhao Haijun.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons