Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Foxconn
Analys |

Vinstfest väntas från världens största kontraktstillverkare

Foxconn väntas rapportera om en vinstökning på 129 procent när de lägger fram sin delårsrapport nästa vecka. Det är framför allt AI som eldar på efterfrågan.

Taiwanesiska Foxconn, som är världens största kontraktstillverkare av elektronik, har vind i seglen enligt en analytikersammanställning som nyhetsbyrån Reuters rapporterar om. 

När Foxconn rapporterar för sitt första kvartal nästa vecka tror analytikerna att vinsten mer än fördubblas, som en följd av stark efterfrågan på AI-servrar samt att jämförelseperioden för ett år sedan var förhållandevis svag.

Nettovinsten väntas nu komma in på 29,3 miljarder taiwanesiska dollar, vilket motsvarar 904,6 miljoner dollar. Det skulle innebära en ökning med 129 procent jämfört med motsvarande period förra året. Det skulle också innebära att vinsten ökar för tredje kvartalet i rad. 

”Foxconn satsar uppenbart väldigt mycket på sina AI-servrar, där de riktar in sig på kunder som HP och Dell”, säger analytikern Allen Huang på Mega International Investment Service till Reuters.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons