Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Phoenix Contact
Elektronikproduktion |

Festo och Phoenix Contact inleder ett strategiskt samarbete

Festo, tillverkare av pneumatic samt elektrisk automationsteknologi, kommer att använda det öppna ecosystemet PLCnext från Phoenix Contact i sina framtidia intelligenta enheter.

Syftet med samarbetet är att ta industriell automation till en ny nivå. Den nya produktgenerationen förväntas lanseras i slutet av året. Integrationen av PLCnext Technology öppnar upp ett brett spektrum av möjligheter för Festo och deras kunder:

PLCnext Technology bygger på en öppen arkitektur som gör det möjligt att utveckla individuella lösningar och integrera befintliga system sömlöst. Kombinationen av know-how från de två företagen möjliggör ett lönsamt samarbete för att på bästa sätt kunna lösa framtida tekniska utmaningar – till exempel inom cybersäkerhetsområdet.

Bolagen säger att samarbetet utlovar lösningar för Industri 4.0. Genom att arbeta tillsammans och samla resurser kan utmaningarna med digital transformation bemästras tillsammans.

Det gemensamma målet för Festo och Phoenix Contact är att genom öppna automationslösningar uppfylla de krav som uppstår i samband med integreringen av IT och OT (Information Technology and Operations Technology) inom industrin.

– I en snabbt föränderlig värld blir det allt viktigare att ingå partnerskap och arbeta tillsammans inom ramen för öppna teknikplattformar. Ett paradigmskifte märks tydligt. Tillsammans med Festo kommer vi att fortsätta arbeta med att skapa nya lösningar för våra kunder. Hållbar innovation kan bara uppnås genom ett nära samarbete, betonar Frank Stührenberg, vd för Phoenix Contact i ett pressmeddelande.

Festo har under en tid letat efter en partner med en öppen systemstrategi för sin framtida inriktning, som kommer att tillhandahålla en lämpligt plattform, utveckla det vidare och lansera det på marknaden.

– PLCnext Technologys öppenhet gör det möjligt för många leverantörer att erbjuda flexibel, säker och modern automationsteknik. Teknikpartnerskapet med Festo är en milstolpe för automationsbranschen. För ju fler partners det finns i ett öppet automationsekosystem, desto mer värdefullt blir det för varje enskild deltagare, Ulrich Leidecker, COO och chef för affärsområdet Industry Management and Automation på Phoenix Contact.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons