Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SiPearl
Komponenter |

SiPearl expanderar till Italien

Europeiska SiPearl, som utvecklar en högpresterande lågeffektmikroprocessor för HPC, öppnar nu i sommar sitt tredje internationella operativa dotterbolag i Bologna, Italien.

Matteo Tonelli kommer att ansvara för den nya sattsningen i Italien. Tonelli – som tidigare var ansvarig för externa relationer och partnerskap vid franska ANRT – kommer nu att rekrytera och leda ett ingenjörsteam och stärka lokala partnerskap för SiPearl.

Bologna-kontoret är SiPearls tredje operativa dotterbolaget utanför Frankrike efter Duisburg och Barcelona. Expansionen illustrerar företagets pågående internationaliseringsstrategi i nyckelregioner för halvledare, HPC och AI.

Bologna beskrivs som hjärtat av en av de mest industriella regionerna i Italien och Europa. Staden är hem för det största italienska superdatorcentret. Dessutom är Bologna och norra Italien ledande platser inom akademisk forskning inom halvledare och chipdesign.

Matteo Tonelli kommer att ansluta sig till SiPearl i juni för och leda dotterbolaget. Matteo tar med sig en bakgrund inom forskning och innovation med erfarenhet från både den offentliga och privata sektorn. Sedan 2020 har han hanterat externa relationer och partnerskap vid ANRT (French National Association for Research and Technology).


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons