Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GomSpace
Elektronikproduktion |

Unseenlabs lägger stororder hos GomSpace

Rymdteknikbolaget GomSpace tar ett steg in i domänen för mikrosatelliter efter att bolaget fått en order värd 2,9 miljoner euro (cirka 34 miljoner kronor) från Unseenlabs.

Affären är ett initialt design- och utvecklingskontrakt och representerar ett historiskt samarbete mellan GomSpace och Unseenlabs – som parterna menar kommer att omdefiniera landskapet för satellitteknologin.

Under den första fasen av projektet, som ska slutföras under 2024, ska en mikrosatellitplattform konstrueras, helt skräddarsydd för Unseenlabs nästa generations nyttolast, som syftar till att förbättra signalintelligenskapaciteten och tillhandahålla omfattande övervakning över hav, land och rymden.

Unseenlabs har på sociala medier avslöjat avsikten att utöka sin befintliga satellitkonstellation med en ny generation mikrosatelliter som ska skjutas upp 2026. Denna order är det första steget mot skapandet av en satellitflotta.

– Att utöka kapaciteten hos vår nyttolast kräver en större plattform och att bygga vidare på arvet och erfarenheten från att integrera Unseenlabs nyttolaster på GomSpace-plattformar är avgörande för oss. Detta understryker betydelsen av vårt fortsatta samarbete med GomSpace, säger Jonathan Galic, medgrundare, vd och CTO för Unseenlabs i ett pressmeddelande.

Satsningen kommer att vila på den kombinerade expertis som bolagen besitter. Medan GomSpaces tidigare kubsatelliter vanligtvis varierade från 5-30 kg, kommer de nya mikrosatelliterna under utveckling att väga upp till 150 kg, vilket möjliggör en ny era av förbättrad kapacitet och funktionalitet.

– Det här samarbetet representerar en viktig milstolpe för både GomSpace och Unseenlabs när vi kliver in i mikrosatelliternas dynamiska sfär. Vi är hedrade att få förtroendet av Unseenlabs att leda detta transformativa projekt, vilket inte bara markerar en fortsättning på vårt partnerskap utan också ett avgörande ögonblick i GomSpaces utveckling mot avancerade satellitplattformar, säger Carsten Drachmann, vd för GomSpace.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons