Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ams Osram
Komponenter |

Mer chipproduktion på kontinenten

ams Osram planerar att avsevärt utöka produktionen och chipteknologierna i Österrike som en del av den europeiska halvledarakten.

ams Osram stärker sin utvecklings- och produktionsanläggning i Premstätten i Österrike. Aldo Kamper, vd för bolaget, presenterade under gårdagen planer på att investera totalt 588 miljoner euro för att utöka verksamheten till 2030.

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att man har ansökt om finansieringsstöd på upp till 200 miljoner euro genom den europeiska halvledarakten.

Med den nya fabriken i Steiermark siktar ams Osram på att utöka den österrikiska halvledarindustrins roll och totalt kommer 250 nya jobb att skapas inom de närmaste åren.

– Med den nya fabriken vid vårt huvudkontor kan vi skapa mer utrymme för innovation, möta våra kunders växande behov och tillverka fler produkter i Europa. Samtidigt är vår investering ett tydligt åtagande för Premstätten som en affärsplats, för Steiermark som en högteknologisk plats och för Österrike som en plats för innovation och produktion. Härifrån driver vi fram digitalisering i linje med "the European Green Deal" och stödjer Europas teknologiska suveränitet, säger Aldo Kamper i pressmeddelandet.

Den framtida tillverkningsanläggningen, som företaget hävdar kommer att vara den första i sitt slag i världen, kommer att producera nästa generation optoelektroniska sensorer för medicin- och fordonstillämpningar. Det finns också planer på att tillverka produkter för industri- och konsumentapplikationer. 

Dessutom planerar ams Osram att göra cirka 20 procent av den nya produktionskapaciteten tillgänglig som ett "öppet foundry" för andra företag och forskningsinstitut.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons