Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kanthal
Teknik |

Kanthal utökar produktionskapaciteten i Japan

Företag inom bland andra litiumjonbatteri-, halvledar- och fordonsbranschen visar en stark efterfrågan på miljövänligare värmelösningar med hög effektivitet. För att möta detta ökade behov utökar Kanthal sin produktionskapacitet i Sakura, Japan.

Syftet är att svara på marknadstillväxten på medel och lång sikt i Asien och därför kommer Kanthal att investera cirka 100 miljoner kronor för att öka produktionskapaciteten.

Vid Kanthals anläggning i Sakura tillverkas produkter som används i elektrifieringen av industriella värmeprocesser.

Investeringen kommer att ske mellan 2024 och 2025. Den inkluderar utvecklingen av en ny anläggning i närheten av den nuvarande i Sakura, samt ny utrustning och ny layout. Planen är att den ska vara i full drift i slutet av 2025 och väntas öka företagets produktionskapacitet i Sakura med cirka 60 procent samt leda till ytterligare arbetstillfällen.

– Den här investeringen är nödvändig för att vi ska kunna möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Vi förväntar oss en snabbt växande efterfrågan på våra värmelösningar, både på våra traditionella produkter och på våra processgasvärmare för höga temperaturer, eftersom de gör det möjligt för industrier att genomföra det gröna teknikskiftet. Investeringen gör att vi kan svara på efterfrågan i Asien, säger Simon Lile, chef för affärsområdet Heating Systems på Kanthal.

Under det senaste året har Kanthal offentliggjort utbyggnader av anläggningarna i Walldorf i Tyskland, Perth i Skottland samt Concord i USA. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons