Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Eaton
Elektronikproduktion |

Eaton öppnar ny fabrik i Finland

Energihanteringsföretaget Eaton öppnar nu officiellt sin nya fabrik med tillhörande campus i Helsingfors. Fabriken kommer att att öka företagets kapacitet att tillverka och leverera UPS-system, däribland Eaton 9395X.

Det är högt tryck på UPS-system, särskilt inom datacentersektorn. Mängden data har ökat drastiskt i takt med att alltmer AI, IoT och elbilar används i samhället. Den stora dataanvändningen ställer allt högre krav på kapaciteten hos datacenter, inom vilken expansion sannolikt kommer att behövas inom kort tid. Eatons investeringar i den nya fabriken i Helsingfors är just ett svar på den ökade tillväxten inom datacenterområdet.

– Vår verksamhet har växt så snabbt att vi har vuxit ur vår befintliga fabrik i Helsingfors. Den nya anläggningen ska tillhandahålla UPS-system huvudsakligen för datacenter men även tillämpningar inom hälsovård, samt den kommersiella och marina sektorn, säger Marcelo Pizzato, affärsutveclingschef för datacenter i Norden på Eaton i ett pressmeddelande.

Eatons ny UPS – 9395X – som byggs i fabriken tar upp till 30 procent mindre yta jämfört med liknande modeller, vilket är en fördel för datacenter som behöver öka sin kapacitet. Systemet är baserad på kiselkarbidomriktare och är mer energieffektiv. Systemet är dessutom utrustat med bolagets EnergyAware-teknik, som prioriterar kontinuitet i systemet samtidigt som den stöder tillhandahållandet av efterfrågeflexibilitet till nationella elnät.

Den nya fabriken i Helsingfors är betydligt större än den tidigare och kommer att leverera UPS-system främst till datacenter, men också för applikationer inom hälsovård, kommersiella och marina sektorer. I ett separat pressmeddelande framgår det att Eaton redan arbetar för att expandera i Helsingfors. Bolaget kommer att utöka den befintliga personalstyrkan på 390 personer med minst 100 nya medarbetare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons