Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Inission satsar på EMS-verksamhet i Tunisien

Inission säger att man ställer om koncernes fabrik i Tunis, Tunisen, till en fullskalig EMS-verksamhet med kontraktstillverkning av elektronik. Planen är att det hela ska vara i mål innan sommaren nästa år.

Tanken är att fabriken ska komplettera Inissions EMS-erbjudande genom att erbjuda konkurrenskraftig medel- och högvolymstillverkning utanför Europa.

– Den nya fabriken kommer att gynna EMS-kunder med behov av kostnadseffektiv volymstillverkning utanför Europa. De betydande investeringarna stärker även Inissionkoncernens andra affärsområde, Enedo, genom att framtidssäkra tillverkningen av dess produkter och generera effekter som sänkta ledtider, högre effektivitet och flexibilitet, säger projektledare Christian Löfgren i ett pressmeddelande.

Sedan januari i år är Enedo Oy äntligen ett helägt dotterbolag till Inission – en process som började redan 2021. Enedo utvecklar, tillverkar och säljer som bekant strömförsörjningsaggregat och system under eget varumärke. Verksamheten finns i Finland, Italien, USA och i Tunisien där nu den befintliga fabriken omvandlas till en komplett EMS-leverantör.

Inissions marknadsdirektör Fredric Grahn säger i pressmeddelandet att marknaden efterfrågar hållbara och konkurrenskraftiga alternativ till produktion i Asien.

– Med geografisk närhet till Europa, kvalificerad arbetskraft och handelsavtal med Europa blir Inission Tunisien ett vasst erbjudande för våra kunder i Norra Europa. Tunisien har också fördelen av att ligga i samma tidzon, vilket underlättar kommunikation och samarbete, säger Fredric Grahn.

Fabriken i Tunis har cirka 5 000 kvm yta, 280 anställda och är belägen i närheten av Tunis internationella flygplats.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons