Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EpinovaTech
Komponenter |

Greenbridge köper 50% av EpinovaTech

Hexagons tidigare vd Ola Rollén grundade investmentbolaget Greenbridge 2016 – som nu går in som majoritetsägare i Lundabaserade EpinovaTech.

Greenbridge förvärvar över 50 procent i Epinovatech, genom en direkt investering i företaget och förvärv av aktier från befintliga aktieägare, det framgår av ett pressmeddelande. De finansiella detaljerna hålls dock hemliga.

EpinovaTech grundades 2019 och har sitt huvudkontor i Lund, Sverige. Företaget tillverkar epiwafers och har patenterat en teknologi kallad NovaGaN, som möjliggör utbredd användning av galliumnitrid (GaN) i industrier såsom bilindustrin, 5G och förnybar energi –  där det finns behov av hög effektivitet och krafthanteringskapacitet.

Greenbridge kommer att ta en aktiv ägarroll och arbeta nära EpinovaTechs styrelse och ledningsgrupp för att förfina och utveckla den långsiktiga strategin.

– Jag tror starkt att EpinovaTech har potential att helt revolutionera elbilsindustrin och den större elektronik- och förnybar energiindustrin. Greenbridge kommer att arbeta outtröttligt för att säkerställa att det händer, säger Ola Rollén i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons