Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© abb
Elektronikproduktion |

ABB förvärvar miljardverksamhet från Siemens

ABB köper Siemens verksamhet för kablagetillbehör och system för smarta hem i Kina, och utökar därmed elektrifieringsportföljen. Verksamheten har årliga intäkter på motsvarande 1,6 miljarder kronor.

Köpet gäller Siemens verksamhet Wiring Accessories i Kina och det övergripande syftet med det är att bredda marknadsräckvidden och komplettera det regionala kunderbjudandet för smarta byggnader. Det meddelar ABB i ett pressmeddelande. 

Produkterna som ingår i affären innefattar kablagetillbehör, system för smarta hem, smarta dörrlås och andra automationsprodukter för hemmens periferiskydd. 

Produkterna kommer fortsätta ligga under Siemens varumärke under licensavtal, uppger ABB vidare. 

Förutom produkterna ger förvärvet också tillgång till ett brett distributionsnätverk i 230 städer i Kina, och kompetens i form av regional försäljning, tillverkning och ledning. 

Den förvärvade verksamheten har över 350 medarbetare och under fjolåret genererade den mer än 150 miljoner dollar, motsvarande 1,6 miljarder kronor, i intäkter.

Ingen köpeskilling för affären avslöjas dock. 

”Förvärvet speglar vårt strategiska fokus och satsning på tillväxt i Kina”, säger Mike Mustapha, chef för ABB Electrifications division Smart Buildings. 

Mike Mustapha fortsätter: 

”I och med den nya marknadskanalen och det utvidgade erbjudandet kan vi leverera ett komplett ABB-sortiment av byggnadsautomatiserings- och energidistributionslösningar, vilket ger kunderna fler alternativ för säker och tillförlitlig teknik till smarta byggnader.” 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2