Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Peter Wahlstrom Plint Marketing Trollhattan
Elektronikproduktion |

Oklara besked om tillverkningen av svenskutvecklade elbilen

Köparen av den svenska elbilen Emily GT, kanadensiska EV Electra, har under senaste veckan lämnat olika besked om var tillverkningen kommer att ske.

EV Electra köpte två elbilsprojekt av svenska Nevs i december. Men det är fortfarande oklart var tillverkningen av elbilen Emily GT ska ske och i veckan har det kommit motstridiga uppgifter från ägaren, uppmärksammar Ny Teknik. 

Från början var det tänkt att tillverkningen skulle ske i Trollhättan, i Saabs gamla fabriker. 

Men i onsdags uppgav EV Electra för sajten Carup att den hamnar utomlands, nämligen i Italien. Anläggningen i Trollhättan ska inte ha varit i tillräckligt bra skick. 

”Ingenjörerna sitter i Trollhättan. Men tillverkningen hamnar i Italien, det är redan påskrivet”, sade Jihad Mohammad, vd för EV Electra till Carup.

På torsdagen tillbakavisade de sedan uppgifterna för SVT Nyheter och menar att inget beslut är fattat ännu. I stället ska det komma i slutet av månaden. 

Tidigare har EV Electra nämnt att tillverkningen skulle kunna ske genom att anlita europeiska kontraktstillverkare, exempelvis i Nederländerna. 

Ny Teknik uppmärksammar också att Jihad Mohammed sent på onsdagskvällen på Linkedin skrev att EV Electra lämnat ett bud om att köpa en italiensk fabrik och att den affären godkänts. Dock vill han inte lämna fler detaljer i det inlägget. 

Mohammad tillägger dock att det ska komma ett pressmeddelande som klargör alla frågetecken. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2